Шкільний урок волонтерства

#ГО"УкраїнськаВолонтерсткаСлужба"#

ГО «Українська Волонтерська Служба» спільно з ГО «Рух Олександра Педана "JuniorS"» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту ініціювала новий проєкт, що сприятиме обізнаності про важливість волонтерської діяльності.
«Шкільний урок волонтерства» — ініціатива, що покликана надихнути підлітків займатися волонтерством. У межах проєкту у ліцеї організовано заняття, на яких розказують, як маленькими кроками досягти значних результатів, та діляться інструментами, що допоможуть ліцеїстам долучитися до волонтерського руху.
«В умовах війни кожен із нас намагається робити все, аби бути корисним. Для дітей, особливо підлітків, дуже важливо також знайти сферу, де вони б могли проявити себе, відчути власну силу та причетність. І волонтерство — один із таких інструментів. Крім цього, завдяки волонтерству можна будувати нові знайомства та навіть запобігати появі тривожності, що є дуже актуальним для українців сьогодні», — зазначивОксен Лісовий, міністр освіти і науки України.
За данимиU-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів вже долучилися до активної допомоги.90% опитаних підлітківхочуть бути корисними для України, зокрема і як волонтери. Нова ініціатива була створена для того, щоб залучати підлітків до волонтерської роботи, розвивати їхні лідерські якості та впевненість, а також підтримувати їхній психофізичний стан.
«Команда JuniorS додає фізичну та психологічну складову в уроки волонтерства, адже волонтер — це проактивна людина, яка завжди має бути в формі. Рух, спортивні ігри допомагатимуть відновитися та перезавантажитися. Важливо навчити майбутніх волонтерів піклуватися спочатку про себе, а потім допомагати іншим», — наголошуєОлександр Педан, співзасновник руху JuniorS.

/Files/images/311111346_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея