"Нова українська школа": У МОН розповіли, що очікує на проєкт в умовах карантину

Виконувачка обов'язків міністра освіти та науки Любомира Мандзій заявила, що для дітей, які підуть у перший клас 1 вересня 2020 року, проєкт "Нова українська школа" не будуть згортати. Про це вона розповіла в ефірі hromadske.

"Ми маємо, попри обмеження бюджету, мільярд шістдесят мільйонів, які вже отримали розпорядники коштів — обласні бюджети. Облдержадміністрації вже мали ухвалити відповідні рішення і розподілити ці кошти між закладами освіти", - зазначила Мандзій.

Також вона уточнила, що зараз триває моніторинг того, як відбувається розподілення виділених грошей, а його результати стануть відомі 9 червня."

Якщо є якісь відставання від графіку, проведемо наради з головами (ОДА, - ред.), щоб підкреслити важливість. Є порядок використання цих коштів. Я знаю про те, що розпочалися процеси закупівлі", - повідомила міністр.

Окрім цього, вона зауважила, що наразі грошей не вистачає на додаткове навчання вчителів в рамках проєкту "Нова українська школа".

"З додатковим навчанням вчителів поки що складно, і цей ресурс, який складає понад 300 млн гривень, ми не отримали поки що. Але ми й технічно його не можемо проводити через карантин", - зазначила міністр і додала, що вчителі молодших класів здебільшого вже пройшли певні тренінги з тренерами проєкту.

Нагадаємо,а раніше стало відомо, що у держбюджеті на цей рік не передбачено встановлення додаткових доплат для вчителів, проте у Міністерстві освіти і науки працюють над новою концепцією оплати праці вчителів.

Кiлькiсть переглядiв: 55

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея