Сергія Шкарлета призначено в.о. міністра освіти і науки

Кабінет Міністрів призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і одночасно поклав на нього обов'язки в.о. міністра освіти і науки України.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 25 червня.

Як відомо, кандидатуру Сергія Шкарлета порекомендував ректорський корпус під час зустрічі з Володимиром Зеленським, що відбулась на початку червня.

Водночас імовірність призначення ректора Чернігівського технологічного університету міністром освіти викликала хвилю обурення серед громадських активістів та у ЗМІ.

Зокрема, йому закидають випадки плагіату у наукових роботах, невідповідність доходів і видатків в декларації, політичні симпатії до Партії регіонів, зв'язки з екс-міністром освіти Дмитром Табачником тощо.

17 червня 2020 року прем'єр-міністр подав кандидатуру Шкарлета до парламенту для призначення міністром освіти і науки.

18 червня парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій, в якому більшість складають депутати від «Слуги народу», не рекомендував Верховній Раді голосувати за його кандидатуру.

Постанова про призначення була у порядку денному Ради 18 червня, але це питання до розгляду не дійшло, оскільки необхідних голосів на призначення Шкарлета на посаду не вистачає. Значна група противників його кандидатури є також у президентській фракції.

Сергій Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року.

Він працював в Чернігівському технологічному інституті на кафедрі економетрії обліку і аудиту. Також був проректором, а згодом ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету (за сумісництвом).

З травня 2010 року – ректор Чернігівського державного технологічного університету.

Кiлькiсть переглядiв: 83

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея