У МОН розповіли, коли почнуть повертати гроші учасникам пробного ЗНО

Т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій заявила, що кошти, сплачені за пробне ЗНО у закладах освіти, повертатимуть учасникам тестування з 1 липня.

“Виплати коштів учасникам пробного ЗНО розпочнуться вже за два тижні – 1 липня – і будуть здійснюватись через відділення ПриватБанку. Учасники пробного ЗНО, які мають картку ПриватБанку, отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів. Якщо учасник не має картки, він отримає SMS-повідомлення про те, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні банку”, – розповілаМандзій.

За її словами, МОН передасть банку інформацію від регіональних центрів оцінювання якості освіти щодо всіх учасників, які зареєструвалися з 3 по 24 січня для проходження пробного ЗНО та сплатили кошти за участь у ньому.

Передбачається, що повернення коштів розпочнеться 1 липня і триватиме до 1 грудня 2020 року.

За даними пресслужби МОН, на повернення коштів усім учасникам пробного ЗНО буде витрачено 52 мільйони 450 тисяч гривень з фонду боротьби з COVID-19. Вартість одного тестування складає від 138 до 150 гривень залежно від регіону.

У вартість пробного ЗНО входить оплата праці працівників, які залучені до організації та проведення пробного тестування, оплата за доставку матеріалів, укладання тестів, їх переклад мовами національних меншин та інше.

Що відомо

  • 17 червня Кабінет міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої кошти за проведення зовнішнього незалежного оцінювання будуть повертати з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.
  • Уряд скасував проведення пробногозовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, яке планувалося на 15 та 17 червня. Його можна пройти вдома.
  • Спочатку повідомлялося, що гроші за пробне ЗНО учасникам не повертатимуть, проте після обурення українців у Мінфіні вирішили повернути гроші і розказали, як це зробити.
Кiлькiсть переглядiв: 40

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея