МОН оприлюднило вартість контрактного навчання 2020

Міністерство освіти і науки оприлюднило дані щодо мінімальної ціни контрактного навчання у кожному із 160 закладів, що навчають здобувачів вищої освіти, у підпорядкуванні МОН.

“У 2020 році мінімальна ціна навчання на контракті не може бути меншою, ніж 60% від фінансування, яке держава виділяє в перерахунку на одного студента-бюджетника в конкретному університеті. Це стосується лише 38 найбільш популярних спеціальностей та почне діяти для студентів, які вступатимуть у 2020 році, і не вплине на тих, хто вже навчається. Власне, навіть серед майбутніх першокурсників нововведення торкнеться максимум 16% цьогорічного набору”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний.

Індикативна собівартість (посилання)

/Files/images/papka/2020bak-02.png

Запровадження індикативної собівартості спричинене тим, що ціна навчання на контракті не відповідає фактичним витратам, які несе заклад, через це страждають якість та умови навчання. Впровадження мінімальної ціни контрактного навчання дозволить привести плату за навчання у відповідність до фактичних витрат та підвищити оплату праці викладачів.

Нагадаємо,рішення про введення індикативної собівартості навчання Кабінет Міністрів ухвалив 3 березня 2020 року.

Кiлькiсть переглядiв: 33

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея