ПРОБНЕ ЗНО 15 та 17 ЧЕРВНЯ НЕ ВІДБУДЕТЬСЯ

15 червня 2020 мало відбутися пробне ЗНО з української мови та літератури, а 17 червня з усіх інших предметів. Тисячі людей - учасники ЗНО, інструктори, представники закладів освіти, де проводиться пробне тестування, які прийдуть та приїдуть до пунктів ЗНО з віддалених міст і сіл, будуть змушені повернутися ні з чим до своїх домівок. Адже попередити всіх учасників про скасування пробного ЗНО за вихідні дні неможливо, оскільки відміна відбулася у п'ятницю пізно ввечері.

Саме 12 червня була опублікована постанова Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 року № 480 (https://bit.ly/2UIy3jA ), яка вносить зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів” - у пункті 3 підпункті 4 слово “пробному” було виключено. Цим фактично було заборонено проводити пробне ЗНО.

Скасування пробного ЗНО стало повною несподіванкою для Українського центру оцінювання якості освіти, освітян, батьків та молоді, яка вирішила випробувати свої сили, щоб підготуватися до основного етапу ЗНО.

Працівники УЦОЯО, представники центральних і місцевих органів влади, керівники закладів освіти спільно намагалися створити максимально безпечні умови для проведення пробного ЗНО. І, замість того, щоб у безпечних умовах складати це пробне тестування, майбутні абітурієнти з віддалених міст та сіл, які у понеділок мали це робити і не знають про скасування пробного ЗНО, наражатимуть себе на зайвий ризик у дорозі, витрачатимуть власні сили та нерви даремно — щоб під пунктом тестування дізнатися, що пробне тестування з української мови та літератури скасували.

Звертаюся до всіх органів місцевої влади, органів управління освітою, керівників закладів освіти та ЗМІ терміново інформувати учнів, батьків та педагогів про скасування пробного ЗНО, аби вони марно не їхали до пунктів тестування.

Український центр оцінювання якості освіти пропонує скласти пробне ЗНО 15 та 17 червня онлайн, умови проходження за посиланням: https://bit.ly/2YwzD99

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея