Вимірювання температури, дистанційні предмети та позмінне навчання – названо можливі нововведення для учнів з вересня

В життя школярів, як і всього світу, карантин у зв’язку з пандемією коронавіруса вніс серйозні корективи. Для українських учнів і вчителів це стало серйозним викликом і з дистанційного навчання вони так і не повернулися за парти.

Цілком імовірно, що і у вересні збережуться деякі карантинні обмеження, які внесуть корективи в шкільне життя.

Як повідомляє “Цинічний Львів” про протоколах дій у різних випадках епідеміологічної ситуації в Україні розповіла нардеп від “Слуги народу”, член комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

“Прогнози є різні, так як ніхто з нас не може спрогнозувати, яка епідеміологічна ситуація в Україні з 1 вересня. Ми всі повинні розуміти одне, що коронавірус на 100% не зникне з України, як і зі всієї земної кулі. Ми повинні бути готові до цього. Міністерство вже розробляє протоколи”, – розповіла Гришина в коментарі для Obozrevatel.

Вона зазначила, що в школах в обов’язковому порядку будуть дотримуватися всіх правил безпеки і це не буде залежати від епідеміологічної ситуації.

“Буде застосовуватися до всіх температурний скринінг, будуть постійно провітрювати приміщення, дотримуватися соціальна дистанція між школярами. Особливо це викликом для великих міст, де переповнені класи. Можливо, буде введено позмінне навчання, можливо будуть визначені деякі предмети, які будуть вивчатися дистанційно”, – додала народний депутат.

При цьому керівництво кожної школи буде мати право в своїй установі запроваджувати необхідні заходи. Поки що мова про дистанційну освіту в вересні не йде, якщо тільки не буде сильного спалаху захворювання.

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.
КЗ "ЖМЕРИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ" №3

пров. Князя Острозького, 3,
23100, Вінницька обл., м. Жмеринка, Україна

Телефон: (04332) 5-21-93

zosh3zm@ukr.net

Адміністратор сайту: Бондарчук Ольга

Дата останньої зміни 24 Березня 2024

Фотогалерея